The world's smartest companies use Teamtailor

See why Learn more

The Teamtailor Blog

Andreas hjälper våra kunder att nå ut med annonserna

on

Inside Teamtailor

Vad gör du på Teamtailor?

Jag har sedan den första december förra året klivit in på Teamtailor för att ansvara för Promote, vår del för annonsering, och kommer i första hand att hjälpa våra kunder med det. Detta kan vara allt ifrån val av enskilda kanaler att synas i utifrån vad det är för typ av roller man behöver tillsätta, formulering av annonstext och budskap till att bygga hela rekryteringskampanjer i sociala medier.

Hur har den första tiden varit och vad ser du fram emot under 2017?

Wow, den första tiden har varit fantastisk! Det här är det första företaget som jag börjat jobba på där kunderna hälsar ”Välkommen till familjen” när jag har ringt och presenterat mig.

Jag kom snabbt i kontakt med en av våra kunder som var i mycket stort behov att tillsätta ett större antal nya medarbetare. Vi satte ett ambitiöst mål med fem nyanställningar innan sista januari i år och byggde en Facebook-kampanj som har löpt under drygt en månad med ett strålande resultat. Kortsiktigt är vi i fas mot vårt mål på fem anställda, med tre anställningar klara och ytterligare fyra som är vidare till slutintervju. Under den här perioden har vi också ökat trafiken till karriärsidan med nästan 1200% till över 4400 besökare och det ger ju ett enormt lyft vad gäller inflödet av kandidater på längre sikt.

Vilka tidigare erfarenheter kommer du dra nytta av och göra så att kunderna når rätt med sina annonser?

Jag tror att mina erfarenheter från försäljning, employer branding, annonsering och HR-system i kombination med ett omättligt behov av att lära mig nya saker gör att jag tillsammans med våra kunder kommer att göra roliga och effektiva lösningar för att hitta rätt kandidater.

Tills sist, vad har du för dolda talanger?

Jag är osäker på om det är en talang eller om jag kanske ska söka hjälp för det, men min hjärna har en outtröttlig förmåga att lära sig känna igen bil- och flygplansmodeller och deras alla olika kombinationer av motoralternativ och utförande.

Vill du få tips på hur man kan nå ut till kandidater? Ring Andreas på +46 70 982 09 65 eller maila honom 💌

Suzan Dil

Read more posts by this author.

Få fler inlägg skickat till din inbox