Frukostevent med Alva Labs

Den 1 december bjöd vi, tillsammans med Alva Labs, in till ett frukostevent där vi utforskade HR och TAs avgörande del för företag under stor tillväxt. Stort tack till alla som tittade förbi, samt till vår fantastiska panel.


I panelen hittade vi HR/TA-stjärnorna Linnea Bywall från Alva Labs, Malin Frick från Nordax Bank, Jessica Hellquist från Billogram samt Per Tjernberg från RecPro.

De diskuterade bland annat på frågor om kandidatupplevelse, Employer Branding, automatisering/digitalisering inom HR och rekrytering samt hur man jobbar med mätbarhet.

Nedan följer våra key take-outs från diskussionen.

Det är extremt viktigt att satsa på kandidatupplevelsen, även i tider av snabb tillväxt. Panelens tips på hur man säkerställer en bra kandidatupplevelse var: A-O ha en tät kandidatkommunikation, arbeta med tydliga mål, utbilda rekryterande chefer, mät CNPS, och även ha ett steg i processen där kandidaterna kort och informellt får prata med en blivande kollega.

Image from iOS (17)

Kvaliteten i rekrytering ska inte ruckas på, även om vissa delar i rekryteringen kan vara flexibel. Det är TA/HRs jobb att ta ägandeskap för kvaliteten, men här bör man även ha med sig organisationens förståelse av värdet av en lyckad rekrytering vs en extrem kostsam och tidskrävande felrekrytering. Ett tips som togs upp är att säkerställa att man som bolag har HR/TA som en stående punkt på bolagets agenda för att verkligen göra rekryteringen central för alla. 

Image from iOS (11)

På frågan om Employer Branding enades våra panelister om att det är viktigt att förstå att detta inte bara påverkar HR/TA utan även resten av bolaget, och därför blir det viktigt att arbeta mellan team, exempelvis med marketing. Något som påpekades var även vikten av intern Employer Branding och att detta behövs för att lyckas rekrytera externt. På Billogram, där nästan 25% av rekryteringarna kommer genom inbound, så är det tydligt att de anställda ser det kritiska i att vara en ambassadör för bolaget.

IMG_0231

Det sista samtalsämnet som diskuterades i panelen var vikten av en bra onboarding samt vilka tips man bör ta med sig när man bygger upp onboardingen. Vi fick flera konkreta tips, däribland 1.) försök att tydligt definiera ett (eller flera) mål med rekryteringen och 2.) bygg gärna en pre-boarding-plan för vad den nyanställda kommer att göra när hen börjar. Panelen belyste även vikten av uppföljning med både rekryterande chef och den anställda för att utvärdera utfallet och dra nytta av eventuella insikter till nästa gång.

Det var underbart att se att det blev sådan uppslutning. Tusen tack till alla er som dök upp, vi hoppas att ni hade lika trevligt som vi.

Är du intresserad av våra kommande event? Kika in här!

 

 

Similar posts

Never miss a thing!

Get your monthly dose of Teamtailor news, blog updates, invites to events and all things HR and Recruitment!